Atrévete a Opinar

A PALA

By on 20/09/2014 in Catalunya with 0 Comments

Nostra Senyora Carme Forcadell digué emocionada, a propòsit de la fantàstica demostració de la diada, que sí, que s’havia treballat molt, però que l’Estat espanyol havia ajudat molt també. Crec no equivocar-me si dic que li va sortir del cor. Amb una gratitud real, gens impostada.

 

Efectivament cada paletada de sorra que els machotes polítics del Gobierno la treuen de la seva pròpia tomba. Treballen a pala, amb vertader delit. Aquí, la sorra ens la podem anar espolsant, amb una mica de cabreig, però també amb agraïment; però allà no se’n adonen que per cada paletada no tenen rés per omplir el forat que es deixen sota els peus.

 

Deixeu-me espolsar un parell de paletades que sovintegen en la opinió publicada dels mitjans espanyols i també catalans.

 

“Si Cataluña se ha (/se puede) deparar de España es una cuestión que debe votar todo el pueblo español”

Tenen raó. No s’ha de discutir.  Però la consulta no és aquesta. La consulta en qüestió és què desitgen els catalans. Per saber-ho, no es pot preguntar als russos, ni als bascos, ni als valencians. És del gènere idiota dir que per saber què volen els catalans s’ha de preguntar als espanyols i no als catalans.

Però fixeu-vos en que ells canvien els verbs i plantegen la qüestió en els termes “se ha” “se puede” i s’ha de rebutjar aquest plantejament i s’ha de reconduir el debat als seus estrictes termes.

 

“¿Y si “Casteldelfels” (la pronuncia és seva) se quiere independizar?  ¿Qué? ¿Entonces qué? ¿Eh !!?” i t’afronten triomfants segurs d’haver reblat el clau de la raó incostestable.

A mi aquesta pregunta em sembla un insult als ciutadans de Castelldefels. No crec que hi hagi cap idiota a Castelldefels que cregui que la seva fantàstica ciutat sigui una nació.

 

Hi ha altres “sorrades” però són encara més simples i ruques i són prou ben contestades.

 

Senyor President Artur Mas no corri. Estiri el temps tot el que pugui. Contra més paletades cavin millor.

 

Salut i paciència.

 

Israel Precio

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Déjanos tu comentario crítico!

Top