Atrévete a Opinar

Ara NO toca

By on 15/08/2012 in Boxed Society with 2 Comments

Llegeixo, en La Vanguardia digital, un article del Sr. José Antonio Zarzalejos en el que deixa anar consideracions que em mouen a uns comentaris i que prefereixo fer en aquest blog al que m’hi estic afeccionant; però també perquè es tracta de tòpics que acabaran assentant-se si no els hi fem front:

1 )) Ara no toca lo del pacte fiscal, bé, ell ho diu més perifràsticament: “esta cuestión se ha planteado excéntricamente en relación con las prioridades del tiempo presente” Home, li agraeixo el consell, però m’hagués agradat que digués si la reclamació era o no justa, urgent, dramàtica, etc., perquè si no té cap d’aquests atributs, lo de menys serà si és oportuna o no, no li sembla? I si es tracta de la reclamació davant un robatori, li agrairia que les lliçons de tàctica les donés al cap davant de la reclamació, no sigui que se’l pogués prendre per rentista.

2 )) Això a fora de Catalunya se’ls hi enfot: “y en un ambiente general de alarma que propicia, fuera de Catalunya, displicencia y una evidente indiferencia ante reclamaciones de esta naturaleza” Veu com era convenient posicionar-se? perquè vostè mateix parla de “esta naturaleza” però no la qualifica.

Mirin, n’estic ben fart. Aquesta història del ara no toca, ara el que hem de fer és retallar, anar a Lourdes, etc., em recorda el compte d’aquell a qui estossinaven ferotgement i quan es queixava, li deien caritativament que es prengués una aspirina i deixés de queixar-se. A mi, modestament, se’m acut una solució més simple i més garantida que la de l’aspirina. Per quins setze ous parlem de l’aspirina? Aquí només s’ha de parlar del bastó i del qui ens esbatusa!

3 )) Quan els alemanys intervinguin al govern d’Espanya, llavors ni parlar-ne: “no dispondría de posibilidad alguna de debate” Vol dir que els alemanys es faran còmplices del robatori? Encara que sigui una acció antieconòmica? Fora de la lògica econòmica? I sense treure’n ells partit directament del botí? Com vostè digui, però malgrat i així, el Parlament no podrà decretar la Independència de Catalunya? Que ens enviaran els tancs? Que tornaran a les pràctiques genocides del “Imperio”? Començaran pels nadons o els vendran a matrimonis de militars sense sort? Caldria que es fessin aquestes preguntes, perquè potser els hi convindria començar a pensar a quina banda s’arrenglaran.

4 )) “el nacionalismo vasco va a trabajar -uno más- contra el pacto que pretende la Generalitat. Home de déu, ara se’n assabenta? Una cosa és que els nostres polítics hagin tingut la feblesa de creure’s que els bascs eren el nostre “primo de zumosol” i una altre és que els catalans ens ho creguéssim. No fotem! No ho dic per les vegades que han votat en contra d’alguns dels nostres interessos, ho dic perquè els bascs, els polítics, sempre han treballat en contra de Catalunya, perquè són els primers que saben que sense el nostre esclavatge, el seu concert no fóra viable i haurien de optar per acabar com Catalunya o fer-se independents i això de cap manera, perquè ells viuen com a maharajas. Són rics i a sobre reben diners nets! No voldrien la independència de cap manera. És més, em jugo un pèsol a que el dia que demanem el nostre reconeixement com a Estat Independent, treballaran com ara, “activa pero muy discretamente” en contra, no fos cas que els poséssim en la disjuntiva de haver de fer el mateix.

Molt Honorable Senyor President, pot fer el favor d’anar per feina i deixar a la perdiu en pau? Pot deixar de maniobrar discretament i posar-se a remar?

David Ben Moneta

Gracias por leernos. Deja tu comentario con tu opinión, somos todo orejas! También estamos en Facebook y Twitter, y no te lo pierdas, QUEREMOS SER TU AMIGO 🙂

Os invitamos también a que echéis un vistazo a La CrisisLa importancia de la letra pequeña y Catalunya consolida la recessió

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 2 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. jordi rodriguez says:

  Per la gent contrària a la independència, mai és el moment adient. Quan la situació econòmica del pais era (en teoria) bona, deien que les nostres aspiracions no tocaven, que afectarien el creixement econòmic i ens enfonsarien a tots en la més absoluta misèria. Posteriorment, hem pogut comprovar que tot el creixement de la darrera dècada no va ser res més que un miratge, una immensa bombolla que ens va esclatar als nassos. Un desastre de tal magnitud que els nostres nets encara en pagaran les conseqüències.
  Ara que les coses van maldades, diuen que tampoc toca, que això no ens ajudarà a sortir del forat on estem ficats, que espantarà els inversors estrangers.
  Si no podem aspirar a ser un poble lliure i independent quan la situació econòmica és bona, i tampoc podem fer-ho quan és dolenta, quan se suposa que serà el moment de fer-ho???
  Personalment, crec que “l’ara no toca” de La Vanguardia no és més que una excusa per justificar el seu posicionament contrari a la independència de Catalunya. No hi estaven a favor abans, no hi estan ara i, en el futur, tampoc hi estaran.

  • JFS says:

   @Jordi Rodriguez moltes gràcies per aquest comentari tan carregat de veritats i franquesa.

   Salutacions Cordials,

   Boxed Press

Déjanos tu comentario crítico!

Top