Atrévete a Opinar

Es vol salvar, però per fer què?

By on 27/04/2013 in Boxed Society with 8 Comments

Està sovintejant, sobre tot des de l’esquerra, la vindicació de que no s’hi val parlar només de independència sí o no, abans, diuen, s’ha de parlar de quina independència es vol.  Els “ciudadanos” també ho diuen de quan en quan.

No m’agrada raonar via metàfores; però espero em disculpin, i que els sembli aquesta prou ajustada al que està passant:

Una persona s’està ofegant. Cada cop traga més aigua. S’ofegarà.

La dreta: Els que l’han llançat li expliquen entre riotes cóm ha de bracejar, que es desprengui dels calçons (ambaixades i altres luxes simbòlics) tot amagant que ells li han lligat peses al peus cent cops més pesants. Des de la vora li fan escarni del seu espeternec, tot i envanint-se de lo bé que ells neden.

L’esquerra no fa això. L’esquerra li pregunta al que s’està ofegant què farà després de sortir de l’aigua. No tindrà molt fred? No agafarà una galipàndria? Els continuarà mantenint o serà un desagraït? No podríem parlar-ne tranquil·lament, sobre tot tranquil·lament, per veure si és possible una solució impossible? No prenguem mal! És un dels assenyats crits de l’esquerra.

Deixo a la dreta en pau, perquè la seva riota no és perjudicial és molt motivant. Però a l’esquerra, respectuosament, sí que els hi voldria dir alguna cosa:

Tindrem fred, agafarem més d’una galipàndria, però tindrem alguns diners més per combatre-ho, i sobre tot: deixaran de poder robar-nos i dir-nos a sobre insolidaris. Això és objectiu. No és discutible. Desprès potser la corrupció es tornarà a ofegar; però de prevenir això ja s’encarregarà l’esquerra, sempre amatent a la ètica. Oi que sí, estimats senyors de l’esquerra?

Doncs això: ajudin a sortir de l’ofec i deixin de pentinar el gat.

David Ben Moneta

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 8 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marti says:

  Suposem que aquest comentari va dirigit a ICV i la seva posició ambivalent, que particularment, no acabo d’entendre. La nova direcció bicéfala segur que té alguna cosa a veure. (per molt que ens vulguin fer creure que és una quota per raó de sexe); Herrera, ai, ai, ai i Camats, catalufa.
  És evident que CiU és conservador des de la vessant econòmica i que té un quants morts a l’armari; Pujolets, Palau, Martorell. Però ara com ara, el President Mas està seguint l’agenda del futur referendum. Com serà la futura Catalunya independent? Una república? Reconeixerem el rei?..indiscutiblement, serà una democràcia i els vots de la gent decidiran quina orientació política i social pren.
  ICV està comparant el boig conegut (corrupte i decadent) amb el savi(???) per conèixer.

  • Jordi Aluju says:

   Això, el rei !! Cornuts i pagar el beure !!
   Jo si de cas buscaria els successors de Jaume d’Urgell, i així tot tornarà a la normalitat.
   Jo particularment crec que ICV no es pot posicionar ja que aglutina tant gent d’esquerres d’origen català com d’origen espanyol, i no saben quins son els que més els voten…

  • Jordi Aluju says:

   Cornuts i pagar el beure per lo de Borbó ho deia…

 2. Funcional says:

  En mi modesta opinion, el articulista no ejemplariza adecuadamente con su metafora.
  Nos estamos ahogando si, y algunos porponene abrir una compuerta en la creencia de que el agua saldra de dentro a fuera y el nivel bajará. No contemplan, (y lo hacen de manera intencionada porque no les interesa), la posibilidad de que ocurra lo contrario, que entre mas agua.
  No cuela el argumento de que todos los listos están en el separatismo, y el que no lo bendice es un antidemócrata.
  Tambien es falso que la consulta sea la maxima expresion democrática que se puede dar. En realidad, esta consulta, solo pretendelo contrario, quitar a una parte de la población ese derecho. El deseo del separatismo no es otro que esconder sus verdaderas intenciones tras eufemismos de apariencia inocente pero que son planteamientos totalitarios se mire por donde se mire.
  Aun no se atreven a decir en publico que su verdadera aspiracion no es que solo voten los residentes en Cataluña. Su verdadera aspiración, es que solo voten los que estén a favor. Al tiempo.

  • Jordi Aluju says:

   Sea como sea, una consulta o referéndum es la máxima expresión democrática. Aquí y en Singapur.
   Nunca deberíamos usar la palabra “es falso”. Yo esta vez he hecho una afirmación rotunda, pero es que hay cosas irremediablemente irrefutables.
   Yo también podría decir: “Tu seguro que eres de los que no va a votar”, pero prefiero decir: ” No estoy seguro, pero me da la sensación que tu eres de los que no va a votar”.

 3. Jordi Aluju says:

  Oye Funcional: fabricaremos bombas para achicar el agua. De fabricar cosas sabemos…

 4. Funcional says:

  “Oye” Jordi, te veo algo pasadito de moda. Tu has oído eso de asociar Cataluña y fabricación, pero eso ya forma parte del pasado, ahora todo se fabrica en China. Ese es el mal, algunos aun no os habéis visto y lleváis camino de pasar pro este mundo sin verlo.

Déjanos tu comentario crítico!

Top