Atrévete a Opinar

Nova Arma anti-Independència: el càrrec de consciencia

By on 09/10/2012 in Boxed Society with 6 Comments

Ahir mentre treballa vaig escoltar que Gallardón havia declarat que Espanya no podria sobreviure dins de l UE sense Catalunya.  La frase em va trasbalsar. No entenia com els pesos pesats del PP de sobte havien deixat d’atacar a Catalunya i tergiversar les coses…  i ara passaven a sincerar-se sobre la importància que representa Catalunya per al funcionament d’Espanya així com de la seva productivitat i capacitat exportadora, elements claus per a poder retornar el deute del 300% sobre el Pib (deute privat + deute públic) que España manté.

Un sentiment d’alegria m’envaïa. Seria possible una transformació kafkiana de la política i polítics espanyols? Al arribar a casa em vaig apressar-me deixant de banda qualsevulla cosa que m’impedís esbrinar que estava passant en aquest conte tan màgic.

Una galleda de blocs de gel em va caure al cap (provocant-me una commoció cerebral, que segons els metges han dit que era lleu) quan, per fi, vaig llegir la notícia al complert. El Ministre Gallardón no estava intentant equilibrar les infàmies contra Catalunya divulgades per els principals MMCC espanyols. El fet que el Ministre estigues recitant aquesta nova cantarella a BARCELONA només responia a una nova estratègia: el sentiment de culpa.

La nova arma psicològica és asseverar que els catalans serem els botxins del cadàver ibèric. Fer que tots els catalans que s’estimin d’alguna manera Espanya hagin de decidir entre el futur pròsper per al seu país i una Espanya desmembrada y agonitzant.

No es casualitat que aquesta arma s’utilitzi a Catalunya, ja que tothom sap (i molts envegen) la capacitat històrica de Catalunya per a acollir gent d’arreu.

Així doncs, les coses estan encara pitjor. Espanya no només segueix sense reconèixer totes les aportacions que Catalunya ha fet a Espanya, tan econòmiques com culturals i de valors, sinó que ara si en marxem estarem condemnant als nostres amics i familiars d’arreu del país (notis aquí la absurditat del raonament, ja que si els catalans som un poble despreciable que només sap que demanar i queixar-se, no seria una benedicció que marxéssim?).

Ja deixant de banda les il·lusions esmicolades d’un jovenet innocent com jo, també m’agradaria comentar un argument que ha fet servir en Gallardón: mai un país més petit serà millor representat a la UE. Aquest argument no només l’he sentit a Espanya sinó que inclús l’he sentit per part d’un polític Alemany quan tenia la oportunitat d’explicar-li el moviment independentista català.

Ja em disculparan el vocabulari, però en la meva opinió aquest argument és una parida! Els catalans que volen la independència no estan preocupats per la força d’Espanya sinó per la justícia a Catalunya. En l’status quo actual si que no tenim cap mena de representació ni poder. Ja que no només som insignificants de cara a la UE sinó que amés tenim un Estat Español que ens rebrega cada dos per tres –en part gràcies a que es un Estat dels grandets dins de la UE, es a dir, gràcies en part a que encara té a antigues colònies com Catalunya-.

Invito a reflexionar sobre el tema escrivint els vostres pensament avall o la nostra pàgina de Facebook: http://www.facebook.com/BoxedPress

 

About the Author

About the Author: Economista y aficionado controversista. Gran admirador de las tendencias que mueven el mundo aunque a veces se tenga que luchar contra ellas. También le gusta el mar. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 6 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marti says:

  Comparteixo la teva opinió; en un primer moment vaig pensar que sortia el Gallardón d’abans; es a dir , abans de ser ministre. Però un petit anàlisi demostra la nova estratègia. Com bé apuntes, només s’enten en el context català on part de la població té família a Espanya.

  D’altra banda, en sentit més ampli, demostra que el Govern espanyol ha estat gairebé un mes al psicoanalista i ara comença la seva estratègia.
  Aquesta tàctica de projectar la responsabilitat d’una desgràcia familiar deu ser ben coneguda pels psicòlegs i pels advocats especialtzats en divorcis. Éticament, és menyspreable. Però pel mateix motiu, deu estar molt estudiat com es pot neutralitzar.

  Però, sempre cal malfiar-se quan els missatges toquen els sentiments de les persones. (la ex-ministra Chacón amb el seu fill de quatre anys va ser indecent..).
  Quan, a més els missatges són dispersos, per no dir contradictoris perden tota la força. El poli bo Gallardón no crec que convenci a ningú, mentre els polis dolents continuïn anunciant l’apocalípsi.

  I, tot just hem començat: “Agárrese a la brocha, que quito la escalera”!

 2. unocualquiera says:

  Jo també demanaria cert reconeixment per part dels polítics catalans, la Generalitat rectificarà aquest informe del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya(CTESC), òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals http://www.vozbcn.com/extras/pdf/2009balanzasfiscales-ctesc-catalan.pdf ? En aquest informe diu que el 2009 Catalunya va tenir un superavit en el apartat carrega-benefici sense neutralitzar (alias sense ‘cuinar’) de 4000milions i un deficit en el apartat de fluxe monetari sense neutralitzar de quasi 800milions, en contrast dels deficits abultats dels mateixos apartats PERO neutralitzats (que vol neutralitzat?maquillat potser?) de 11000milions i 16000milions respectivament que tothom coneix al dedillo. Rectificaràn en el tema expoli quan la Generalitat va declarar a to i son que el 2009 hi va haver ‘expoli’ a Catalunya? Ja tinc ganes de veure les dades dels execicis 2010 i 2011 sense maquillar perque deuen ser encara més interessants, i que per cert a vera si algú hem pot explicar perquè es presenten les comptes publiques ¡3 anys després d’haver acabat l’exercici! A qualsevol empresa li cauria més d’un puro fer aquesta pràctica. Admitiré que el deficit de Catalunya és gran fins a aquell any, però llavors perque no van treure el tema del expoli en aquell moment? Qui menteix aqui? Perque crec que el Consell que ha fet aquest informe es poc sospitòs de ser ‘pro-espanyol’.
  Lo mateix podria dir de la campanya que es va orquestrar al Barça-Madrid. Si això no va ser mesclar esport i política que baixi Deu i ho vegi. Perquè ja hem diràs que té a veure la senyela i la pitada del minut 17′ 14” amb futbol. Jo creia que futbol era patejar-li a la pilota per marcar gols i tot això. Sempre havia pensat que el Barça era un club privat que representava als seus socis de tot el món i no a un govern o a una politica en concret, creia que això últim ho feien institucions publiques com podria ser la selecció catalana. Al donar el club suport a aquesta actuació, vol dir que Messi, Alves, etc. apojen les reinvidicacions del Govern Català? Vol dir que el club es van gastar una
  calerada en adquirir totes aquelles cartulines per representar una posició política? Vol dir que aquest club es desenten completament del milers per no dir milions de seguidors que no són pro-independencia?
  No sé com acabarà això, però crec que ja ha arrivat un punt de no-retorn en que a aquesta escalada no hi haurà ningú que ho pugui parar i acabarà molt malament per totes les parts perquè al igual que a qualsevol divorci hi han els nens com a grans damnificats, aquí serán tots els ciutadans d’una o altre banda les que patiran les consequencies d’una partida de poker jugat pels polítics.

  • JFS says:

   Merci @Unocualquiera per comentar-nos una altra vegada. Jo crec que el tema del Barça va molt lligat a la història del Club… també és una arma que tenen els catalans independentistes per donar-se a coneixer a tot al mon! De totes maneres no crec que sigui incompatible… de fet tots els esports des d’abans de Jesucrist ja es feien servir com a armes polítiques… Entenc que els seguidors del Barça que no són independentistes es poden sentir ofesos però si hi reflexionen segur que se’n donen conta de que no hi ha per tant!

   Salut!
   http://www.facebook.com/BoxedPress

  • JFS says:

   p.d: tema balances fiscals crec que haurem de fer un article sencer per analitzar els resultats presentats per la Gene

Déjanos tu comentario crítico!

Top