Atrévete a Opinar

UAB: fracàs total

By on 11/10/2012 in Boxed Society with 0 Comments

La festa de graduació de la Facultat d’Economia de la UAB ha sigut cancel·lada per manca de d’inscripcions (menys del 5%). Això no es res més que el reflex de l’absolut fracàs d’aquesta facultat.

Ja fa molt de temps que les universitats catalanes han entrat en un cercle viciós de decadència.

Pel que fa a la UAB, les principals raons son: aïllament absolut entre UAB i societat i empreses, manca de finançament, rebaixa constant de les exigències, i dualitat entre catedràtics endormiscats i estudiants de doctorat explotats.

Posaré un exemple perquè es pugui comprendre la magnitud del problema: varis professors d’economia obliguen als seus alumnes a escriure en bolígraf. Alguns d’ells diuen que es per assegurar-se que no es un copiar-enganxar i que com a mínim l’alumne haurà fet l’esforç de redactar el text. Hi ha d’altres que directament reconeixen que ells no es llegeixen els deures (perquè no tenen temps, diuen) i que l’únic important es que l’alumne faci alguna cosa.

Encara que no tots els professors han sucumbit a la falta de finançament i incentius, són molts els catedràtics que no es prenen en serio res i que titllen als estudiants d’idiotes mentre ells van generant promocions de verdaderes fotocopies (en blanc).

També es curiós com hi ha exàmens que els suspèn tota la classe (incloent-hi alumnes amb expedients brillants).

Amb un panorama així, qui voldria anar a la festa de graduació?

Us deixo l’email del incrèdul organitzador que sembla no entendre com pot ser que hi hagi tanta baixa participació:

 

Benvolgut/da llicenciat/da,

Malauradament, t’escrivim per informar-te que l’acte de graduació del dia 19 d’octubre dels llicenciats i diplomats de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB al curs acadèmic 2012-2011 ha estat cancel·lat. Hi han moltes i variades raons que ens han portat a prendre aquesta decisió. La més important és la escassa participació, doncs en algunes de les titulacions aquesta no arribava al 5%, molt lluny del que ens havíem plantejat com a mínim acceptable. Probablement podem atribuir aquesta manca de resposta a que el mes d’octubre no és el moment més oportú per realitzar l’acte. Tot i que creiem que es bo per a la Facultat celebrar aquest tipus d’actes, no ens sembla institucionalment acceptable fer-ho amb tant poca participació. Esperem que per les properes promocions sapiguem trobar la manera d’interessar als nostres graduats en una celebració d’aquest tipus.

Et demanem, a tu i als teus familiars i amics que pensaven acompanyar-te a l’acte, excuses per haver creat unes expectatives que finalment no han pogut realitzar-se.

Una vegada més, i en nom de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, el Degà et felicita pel títol aconseguit i et desitja un bon futur personal i professional.

Cordialment,
Jordi Massó            Gonzalo Rodríguez
Degà                      Coordinador de Relacions Institucionals i estudiants

Joan Fabregat Serra

http://www.facebook.com/BoxedPress

 

Tags: , , , ,

About the Author

About the Author: Economista y aficionado controversista. Gran admirador de las tendencias que mueven el mundo aunque a veces se tenga que luchar contra ellas. También le gusta el mar. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Déjanos tu comentario crítico!

Top